Blogging Woman

Cryptocurrency - Blogging Woman -

Cryptocurrency voor beginners


Het is erg verleidelijk om bijvoorbeeld bij Bitvavo direct een account aan te maken en crypto’s te kopen Dit kan natuurlijk goed gaan en je eigen meteen een ‘baas’ voelen als je een stijgende lijn ziet en je investering misschien zelfs wel ziet verdubbelen.
Helaas kan het ook de andere kant opslaan, je verliest (veel) geld en je raakt het vertrouwen erin kwijt. Dat kan zo jammer zijn! Ik wil je daarom de tip geven dat het best van belang kan zijn om je eerst meer te verdiepen in cryptocurrency voordat je met je euro’s gaat wapperen.
In een eerdere blog heb ik vrij kort beschreven wat cryptocurrency is, heb je het niet gelezen kan het een idee zijn om dit alsnog te doen.
In deze blog wil ik je enkele tips geven als je wilt gaan starten met cryptocurrency.

Starten met cryptocurrency?

Via deze link de eerste €1.000,= geen handelskosten bij Bitvavo!!

# Tip 1

Weet waar je jouw hard verdiende euro’s instop en verdiep je eigen in Blockchain, in mijn eerdere blog heb ik hier al kort iets over verteld. Wil je meer verheldering? Het onderstaande filmpje kan je dit geven.

# Tip 2

Lees een boek of volg een cursus over cryptocurrency.

Als je echt meer wilt weten over cryptoland is mijn advies om er over te lezen en te leren. Het klinkt misschien wat ‘old school’ maar hiermee kom je toch echt meer te weten. Geen paniek, ik bedoel er natuurlijk niet mee dat je met een volle boekentas de schoolbanken weer in moet. Er wordt genoeg aangeboden, hier vindt je bijvoorbeeld boeken wat ik kan aanraden. Op internet zijn genoeg crypto cursussen te vinden, in deze blog vind je dé aanbevolen crypto cursussen!

# Tip 3

Ik heb het al in eerdere blogs vermeld; Investeer alleen wat je kunt missen!

Heel begrijpelijk dat de verleiding soms moeilijk is te weerstaan, vooral als je van die mooie groene percentages ziet. Je ziet dat je €50 “ineens” €2000 is geworden en zo ontzettend logisch dat je meer geld wilt gaan investeren en je eigen al net als Dagobert Duck een duik ziet nemen in je geld. Probeer je eigen toch in bedwang te houden en niet al je (spaar)geld er in te stoppen. Wie weet slaat de koers ineens om en wordt het geen all in vakantie naar een tropisch eiland, maar bbq’en in je achtertuin doordat je alles of veel kwijt bent geraakt.

Dit geeft me dan nu even de gelegenheid om je terug te verwijzen naar tip 1 en je weer met beiden voeten op de grond te laten landen. Emoties kunnen de grootste vijand zijn, als je denkt dat je in een rollercoaster terecht kan komen door jouw emoties heb ik daar uiteraard ook een tip voor; Cryptohopper! Dit is door twee Nederlandse broers opgezet en via hun kan je ‘trading bots’ inzetten en handelen zonder emotie maar op basis van de analyse van de markt.

Voordat je dit kunt doen heb je wel een account nodig bij een cryptocurrency exhange, ze ondersteunen de bekende platformen. Waaronder Bitvavo, Binance, ByBit en Coinbase.

Klinkt dit als muziek in je oren of wil je meer weten, neem dan een kijkje op hun website. Het is natuurlijk ook geschikt voor mensen die wel hun emoties onder controle kunnen houden, het is gewoon super handig!

# Tip 4

Zorg dat je crypto’s zijn beveiligd!

De blockchain en cryptocurrency zijn natuurlijk harstikke goed beveiligd, dit was je denk ik al wel duidelijk. Waar ik nu op doel zijn jouw crypto’s, je euro’s staan veilig op de bank waar jij bent aangesloten. Het is eigenlijk (bijna) onmogelijk dat een hacker jouw bank binnen kan komen, net zoals bij de blockchain. Wat hackers wel kunnen is jouw computer of exchange hacken, tja ik hoef je niet uit te leggen wat er dan met je crypto’s kunnen gebeuren… Mijn tip dus, investeer ook in een hardware wallet, dit is makkelijk aan te schaffen bij Cryptomaan en de kosten vallen heel erg mee…bedenk dat als je gehackt wordt het je veel meer kost! 

 

Hopelijk kun je met deze tips aan de slag en wie weet…duik je over een tijdje echt net als oom Dagobert in je geld!

Deel met vrienden

Meer weten over cryptocurrency?

DOE DE CURSUS BIJ; ALLES OVER CRYPTO!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *