Blogging Woman

www.bloggingwoman.com

Is een Smart Home dé toekomst?


Laten we bij het begin beginnen…wat is eigenlijk een ‘Smart Home‘? Letterlijk vertaald is dat ‘slim huis’, maar heb je daarmee antwoord op je vraag? Eigenlijk is het best simpel in een ‘Smart Home’ kun je energiezuiniger, veiliger en prettiger wonen, denk hierbij aan dat de verlichting automatisch aan kunnen gaan als het donker wordt, de verwarming middels je smartphone bedienen of zelfs je oven alvast voor laten verwarmen zodat je bij thuiskomst direct die overheerlijke pizza in de oven kunt doen. Eigenlijk zijn er gewoon talloze toepassingen denkbaar om je huis te automatiseren, maar hoe kan dit?
Je heb hiervoor enkel slimme apparaten nodig die met elkaar kunnen ‘communiceren’. Deze apparaten vormen dé basis van jouw ‘Smart Home‘. Welke dit kunnen zijn zal ik hieronder beschrijven.

Nu eerst even terug naar de vraag waarmee deze blog begon…‘Is een Smart Home dé toekomst?’
Ik ben van mening van wel, we leven nu eenmaal in een tijdperk dat we het allemaal druk hebben en hoe handig is het als we hiermee een handje geholpen worden. Daarbij we willen allemaal besparen en met een ‘Smart Home‘ kan je aanzienlijk besparen, een simpel voorbeeld;
Het is winter en je komt uit bed, waarschijnlijk is vrijwel het eerste wat je doet de verwarming aanzetten, vervolgens ga je verder met je ochtendroutine. Vervolgens ga je de deur uit om een hele dag te werken…voel je hem al aankomen? Juist, de verwarming staat een hele dag aan! Misschien wel onbewust of juist bewust, logisch dat je graag in een verwarmd huis thuis komt. Door je huis ‘Smart’ te maken, kun je dus op voorhand instellen wanneer je een verwarmd huis wil hebben. Voel je deze besparing? Ik denk dat je portemonnee hier best blij van kan worden.
Op besparingen na zijn er eigenlijk ook leuke dingen aan een ‘Smart Home‘, tenminste zo zie ik het. Laten we voorop stellen dat geld overhouden/besparen erg leuk is, ik kan hier in ieder geval erg blij van worden. Waar ik ook blij van wordt zijn die handige en leuke technische snufjes, weer even een voorbeeld;
Je hebt een Google Nest in huis (dit is dus zo’n slim apparaat) en je bedenkt dat je voor het avondeten iets anders wil dan anders, daar heb je een recept voor nodig. Uiteraard zijn we allemaal al bekend met Dhr. Google en kunnen we een recept bijvoorbeeld op onze smartphone opzoeken, maar hoe leuk (en handig) is het nou om door je woonkamer te “roepen”; ‘Google wat is een makkelijk culinair recept’ en je krijgt hierop ook nog eens antwoord. Tijdens het koken kan je de Google Nest je favoriete muzieknummers af laten spelen, geef nou toe…is eigenlijk toch best leuk?
Ik ben dan ook van mening dat er in de toekomst meer mogelijkheden gaan komen.

Hopelijk ben je een stukje wijzer over ‘Smart Home‘ geworden, dan nu een overzicht met selectie van slimme apparaten.

 

 • Zelflerende thermostaat

 • Slimme deurbel

 • Slimme verlichting

 • Op afstand instelbare camera’s

 • Automatische zonwering of gordijnen

 • Slimme rookmelders

 • Slimme vaatwasser

 • Robotstofzuiger

 • Robotgrasmaaier

 • Slimme koelkasten

 • Slim sanitair

 • Slimme stekkers

Ik denk dat je uit het bovenstaande al wat herkent of misschien zelfs al in huis heb. Alle slimme producten zijn tegenwoordig in veel winkels te koop of online te bestellen.

Persoonlijk zou ik beginnen met een Google Nest Hub  of Google nest mini aan te schaffen, aangezien je daarmee o.a. je apparaten kunt bedienen. Deze is o.a. bij de Expert of BCC te koop, hierna of tegelijk kun je de overweging maken om besparende producten aan te schaffen. Kijk vooral wat bij je past en naar je budget, wij hebben bijvoorbeeld de smartlampen van de Kruidvat werkt ook prima!

Op deze pagina heb je een overzicht van de slimme producten bij Expert.

Deel met vrienden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *