Blogging Woman

Affiliate Marketing - www.BloggingWoman.com -

Passief geld verdienen met Affiliate Marketing


Om te starten met affiliate marketing, is het wel zo handig om te weten wat affiliate marketing is.
Affiliate marketing is het een vorm van online marketing, waarmee je commissie kan ontvangen voor het promoten van producten en diensten van bedrijven. In deze blog is er iets meer diepgang gegeven over wat affiliate marketing is.

Je wilt nu vast weten hoe het dan werkt en wat je moet doen om met affiliate marketing geld te kunnen verdienen.
Door te adverteren/reclame te maken voor een bedrijf (merchant) kun je commissie verdienen als een klant via jou een product of dienst afneemt bij de merchant.
Het onderstaand plaatje geeft je vast al wat meer beeld hoe affiliate marketing werkt.

Begrijpelijk als de vraag in je opkomt hoe een merchant weet dat de desbetreffende klant vanuit jou die aankoop heeft gedaan. Als je een product of dienst gaat promoten krijg je een unieke code, dit wordt in de link van het desbetreffende bedrijf, product en/of dienst verwerkt. Ook wel affiliate link genoemd. Door middel van gesofisticeerde software weet het desbetreffende bedrijf/merchant van waar de bezoeker komt en krijg jij als affiliate netjes je commissie. 

Hier een voorbeeld van een affiliate link; https://www.paypro.nl/referral/93182?locale=nl  Zoals je ziet is PayPro de website, de cijfers die je ziet staan is de unieke affiliate code. Door deze code kan PayPro zien wie de nieuwe klant heeft doorgestuurd. Als je op de link klikt zie je dat je op de startpagina van PayPro uitkomt, alles wat achter ‘.nl/‘ staat zal niet meer zichtbaar zijn. (Bij sommige sites zie je die code nog wel staan.)

Ik ga er vanuit dat je het volgende al had kunnen bedenken, maar meld het toch even voor de zekerheid. Het kost de klant niets als ze op een affiliate link klikken, de klant betaald gewoon de reguliere prijs.

Dit zal je nu vast wel een stuk duidelijker zijn. Dan is het nu tijd om over te gaan hoe je dit kan gaan aanpakken.

Wil je een master in Affiliate Marketing worden?

Wordt dan een member van dé Masterclass

Je weet nu (globaal) hoe affiliate marketing werkt, maar waarschijnlijk is het je nog niet geheel duidelijk hoe je dit het beste kunt aanpakken. Hier wil ik je graag bij helpen aan de hand van de onderstaande stappen.

Niche

Om te beginnen heb je allereerst een onderwerp nodig wat je wilt promoten, of over wilt gaan schrijven. Zo’n onderwerp wordt ook wel een niche genoemd. Deze term ben je misschien al eerder tegen gekomen en anders ga je die vast nog wel tegen komen. De tip die ik je hierin mee wil geven is om een niche te kiezen die dicht bij je ligt. Wat interesseert je? Wat houdt je bezig? Of waar ben je goed in en weet je veel van af?

Digitale plek

Als je je niche weet heb je een eigen plek op het grote digitale web nodig. Dit kan een social media kanaal zijn en/of een website. Houdt er wel rekening mee dat niet alle bedrijven ermee akkoord gaan dat je hen direct via jouw social media kanaal promoot. Ik raad daarom aan om een website/blog op te zetten, via social media kan je jouw website promoten.

–> Ben je niet kundig genoeg om zelf een website te bouwen? Op WordPress.com heb je in een paar klikken een website gemaakt. Of volg een WordPress Video cursus of via een persoonlijke cursus bij Heijsen. Hierna kun je een website bouwen als een pro!

–> Bij Your Hosting, Neostrada, Mijn Host, kun je bijvoorbeeld je website/blog hosten. Of enkel een domeinnaam registeren mocht je er voor kiezen om bijvoorbeeld bij WordPress.com je website/blog te maken. De hostingbedrijven hebben diverse pakketten, kijk wat je nodig denkt te hebben en stem daar je pakket op af. Kijk vooral in het begin naar de kosten, je pakket upgraden kan altijd nog.

Partnerprogramma

Naast jouw eigen digitale plek en je niche heb je natuurlijk affiliate-programma’s, soms ook wel partnerprogramma’s genoemd, nodig. Hier zijn er vele van, maar begin simpel. Sluit je aan wat bij je niche past en daarvanuit kun je verder uitbreiden, indien je dit wenst.

Hieronder partnerprogramma’s waar je bij aan kunt sluiten en vrijwel direct mee aan te slag kunt;

Er zijn ook bedrijven die hun eigen affiliate programma hebben. Mocht je je eigen bijvoorbeeld specificeren in de cryptocurrency hebben o.a. Cryptohopper of Cryptomaan in deze niche een eigen affiliate programma. Heb je een andere niche? Samen met Dhr. Google kom je er vast wel uit welk bedrijf dit ook heeft.

Vindbaar

Heb je dit op orde dan is het van belang dat jouw website met je sterke content online komt. Dan komt er nog een belangrijk punt, vindbaar worden op internet! Als je niet vindbaar bent, zal je ook geen inkomsten kunnen genereren.

Om vindbaar te zijn op internet heb je een website en/of social media en Dhr. Google nodig. Dhr. Google kan je weergeven in de zoekresultaten, om hierin hoog te kunnen scoren is het een kunst om SEO goed toe te passen.

Heb je deze stappen uitgevoerd? Dan is het tijd om te cashen! Houdt er wel rekening mee dat je veel geduld nodig kan hebben om tot een succes te komen. Het kan even duren, maar geef niet op!

Internet Succes Gids - www.BloggingWoman.com

Voordat ik ben gestart met affiliate marketing, heb ik het boek van Jacko Meijaard gelezen. Ik kan het je aanraden!

Bestel of lees er meer over.

Deel met vrienden

Registreer nu een .nl-domeinnaam voor € 1,-

Starten met Affiliate Marketing?

Lees hier alles over de Affiliate Marketing Revolutie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *